Bug in creating cleanplate

Hi,
I am trying to output a frame to create a clean plate for a sign replacement on a wall.
When generating the cleanplate I get a dpx file which is totally scrambled and un-usable.
Mocha pro 2.6.2 on mac (10.6.8)
Original footage
prores444 log
on another note, I am having a bug in the preferences while clicking on check for updates, mochapro just instantly quits on me…
thx
jm.

Hi,
I am trying to output a frame to create a clean plate for a sign replacement on a wall.
When generating the cleanplate I get a dpx file which is totally scrambled and un-usable.
Mocha pro 2.6.2 on mac (10.6.8)
Original footage
prores444 log

on another note, I am having a bug in the preferences while clicking on check for updates, mochapro just instantly quits on me…

thx
jm.

Hi Mary
[]Have you tried restarting your machine?
No, but re-started Mocha and the bug is still there[
]Can you repeat this error?
Yep[]Is it consistently on that frame that you are having issues?
All frames give the same results[
]Have you tried re-rendering just that one frame?
Yes[*]Are all of your video drivers up to date?
Yes[/list]
I’d love to take a look at your mocha log. You can find that under help>view log> and you can save that out as a text file and include it in your response.
Feb 03 19:23:45 (mocha Pro) Commenced logging at Fri Feb 3 19:23:45 2012
Feb 03 19:23:45 (mocha Pro) Build Date Jan 10 2012
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.soho
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.core
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.update
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.track
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.adjusttrack
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.lens
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.image
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.stable
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.remove
Feb 03 19:23:45 Setting up GL widget WITH vertical sync
Feb 03 19:23:45 (mocha Pro) Preparing software update dialog.
Feb 03 19:23:45 (mocha Pro) Update available with major version
Feb 03 19:23:47 (mocha Pro) Checked for software updates: OK
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 1 with base clip 1, name “vfx_01”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 2 with base clip 2, name “Logo”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 3 with base clip 3, name “Grid8x8”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 4 with base clip 4, name “Grid16x16”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 5 with base clip 5, name “Grid32x32”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 6 with base clip 1, name “Matte_for_Layer_1”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 7 with base clip 1, name “Luminance-Clip-1”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 8 with base clip 1, name “Matte_for_Layer_2”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 9 with base clip 1, name “Cleanplate_vfx_01”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 1 with base clip 1, name “vfx_01”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) Creating SOFTWARE offscreen render context
ThX
jm.

Hi Mary
[]Have you tried restarting your machine?
No, but re-started Mocha and the bug is still there[
]Can you repeat this error?
Yep[]Is it consistently on that frame that you are having issues?
All frames give the same results[
]Have you tried re-rendering just that one frame?
Yes[*]Are all of your video drivers up to date?
Yes[/list]
I’d love to take a look at your mocha log. You can find that under help>view log> and you can save that out as a text file and include it in your response.

Feb 03 19:23:45 (mocha Pro) Commenced logging at Fri Feb 3 19:23:45 2012
Feb 03 19:23:45 (mocha Pro) Build Date Jan 10 2012
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.soho
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.core
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.update
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.track
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.adjusttrack
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.lens
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.image
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.stable
Feb 03 19:23:44 Checking out feature mochapro.remove
Feb 03 19:23:45 Setting up GL widget WITH vertical sync

Feb 03 19:23:45 (mocha Pro) Preparing software update dialog.
Feb 03 19:23:45 (mocha Pro) Update available with major version
Feb 03 19:23:47 (mocha Pro) Checked for software updates: OK
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 1 with base clip 1, name “vfx_01”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 2 with base clip 2, name “Logo”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 3 with base clip 3, name “Grid8x8”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 4 with base clip 4, name “Grid16x16”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 5 with base clip 5, name “Grid32x32”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 6 with base clip 1, name “Matte_for_Layer_1”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 7 with base clip 1, name “Luminance-Clip-1”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 8 with base clip 1, name “Matte_for_Layer_2”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 9 with base clip 1, name “Cleanplate_vfx_01”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) [FrameManager] Adding clip 1 with base clip 1, name “vfx_01”
Feb 03 19:23:53 (mocha Pro) Creating SOFTWARE offscreen render context

ThX
jm.

Just restarted the machine, same same…

Just restarted the machine, same same…

Hi there,

I’ sorry, I need a few more details to fix your issues.

  1. Have you tried restarting your machine?
  2. Can you repeat this error?
  3. Is it consistently on that frame that you are having issues?
  4. Have you tried re-rendering just that one frame?
  5. Are all of your video drivers up to date?

I’d love to take a look at your mocha log. You can find that under help>view log> and you can save that out as a text file and include it in your response.

I look forward to hearing back from you!

Cheers,
Mary

Hi there,
I’ sorry, I need a few more details to fix your issues.

  1. Have you tried restarting your machine?
  2. Can you repeat this error?
  3. Is it consistently on that frame that you are having issues?
  4. Have you tried re-rendering just that one frame?
  5. Are all of your video drivers up to date?
    I’d love to take a look at your mocha log. You can find that under help>view log> and you can save that out as a text file and include it in your response.
    I look forward to hearing back from you!
    Cheers,
    Mary

Hi JM,
OK. Do you think you could email me a few of the DPX frames to test and the mocha file you are using? I’d like to see what’s going on with them and see if I can reproduce this on our systems.
Cheers,
Mary

Hi JM,

OK. Do you think you could email me a few of the DPX frames to test and the mocha file you are using? I’d like to see what’s going on with them and see if I can reproduce this on our systems.

Cheers,
Mary