Could not remove layer

Hello,
I am getting a “Could not remove layer” error. Wish it gave me some clues as to why… anyone recieved this error before.
Details:
-I have two tracked layers, and one hand masked layer (for the remove)
-I have full overlap between them, (the masked layer never exists the bounds of its tracked “children”)
-I have 7 cleanplates and “use cleanplates exclusively” is checked.
-This is a 2nd pass at a shot (it is a muppet, I have successfully removed the arm rods but now cannot get rid of the shadow it’s casting despite being a nearly indentical setup.)
Any clues as to what the error could be would be greatly appreciated. I cannot send footage although I could send the .mocha file if needed. Thanks!

Hit “import” not create.

What you can try to do is delete the cleanplate clip and make a new one by importing your 7 plates again and use that as your cleanplate clip, but make sure you delete the old clip. It helps to save the file as a new version before you start deleting clips, in case you need to go back.
Can you try that and let me know how it goes? If it is still a problem, please send me a few screenshots.
Cheers,
Mary

What you can try to do is delete the cleanplate clip and make a new one by importing your 7 plates again and use that as your cleanplate clip, but make sure you delete the old clip. It helps to save the file as a new version before you start deleting clips, in case you need to go back.

Can you try that and let me know how it goes? If it is still a problem, please send me a few screenshots.

Cheers,
Mary

Hit “import” not create.

Can you send me the file?

Can you send me the file?

sure thing, thanks

Hello,
I am getting a “Could not remove layer” error. Wish it gave me some clues as to why… anyone recieved this error before.

Details:
-I have two tracked layers, and one hand masked layer (for the remove)
-I have full overlap between them, (the masked layer never exists the bounds of its tracked “children”)
-I have 7 cleanplates and “use cleanplates exclusively” is checked.
-This is a 2nd pass at a shot (it is a muppet, I have successfully removed the arm rods but now cannot get rid of the shadow it’s casting despite being a nearly indentical setup.)

Any clues as to what the error could be would be greatly appreciated. I cannot send footage although I could send the .mocha file if needed. Thanks!

I have set the clean plate clip to none and deleted all of them from the list, when I click “create” I get “couldn’t create cleanplate clip: Current cleanplate clip is not a discrete cleanplate clip”

sure thing, thanks

I have set the clean plate clip to none and deleted all of them from the list, when I click “create” I get “couldn’t create cleanplate clip: Current cleanplate clip is not a discrete cleanplate clip”

no dice, same issue.

no dice, same issue.